TIEL - De politie heeft zaterdag de definitieve toedracht vande dodelijke schietpartij donderdag in Tiel vastgesteld. Dedodelijke schoten zijn gelost door een 31-jarige man uit Dodewaard.Deze pleegde zelfmoord. Alle schoten waren afkomstig uit hetzelfdewapen, blijkt uit sectie op de lichamen van de vier slachtoffers.

Het wapen behoorde toe aan de 31-jarige schutter, die door eenbekende met de auto naar het winkelcentrum was gebracht. In depassage schoot de man zijn 29-jarige ex-vriendin dood. Haar-jarige vriendin, op wie ook werd geschoten, overleedvrijdagmiddag in een ziekenhuis aan haar verwondingen.

Als laatstewerd in een winkel een 30-jarige man doodgeschoten, van wie dedader vermoedde dat het de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin was.Vervolgens schoot de schutter zichzelf door het hoofd.

De recherche heeft de man die de schutter naar het winkelcentrumbracht, uitgebreid verhoord. Van betrokkenheid bij de schietpartijis niets gebleken. De man is niet aangehouden, aldus eenpolitiewoordvoerder. De politie gaat ervan uit dat er niemandanders bij de schietpartij betrokken was.

Het winkelcentrum aan de Kwelkade ging zaterdagochtend weeropen. Enkele tientallen mensen hebben ter nagedachtenis aan dedoden bloemen neergelegd.