TIEL - De 31-jarige man en de 29-jarige vrouw, die beiden om het leven kwamen bij de schietpartij donderdagavond in Tiel, hadden eerder dit jaar hun relatie verbroken. De verbroken relatie was de aanleiding voor de dodelijke schoten. Bij de verdeling van de spullen van het stel ontstonden moeilijkheden, waar de politie toen ook al aan te pas moest komen. Dat leek toen goed afgelopen.

Dat heeft A. Garssen, chef van het politiebeleidsteam dat onderzoek doet naar het drama, vrijdagmiddag in Tiel gezegd. De -jarige man, die ook doodgeschoten is en de 26-jarige vrouw waren bekenden van de 29-jarige vrouw.

De 26-jarige vrouw die donderdagavond zwaargewond raakte bij de schietpartij in een winkelcentrum in Tiel, is vrijdagmiddag aan haar verwondingen overleden. Volgens de politie stierf zij in het ziekenhuis in Nijmegen om tien voor vijf. In totaal zijn nu vier mensen om het leven gekomen bij het drama.

Alle slachtoffers komen volgens de politie uit de omgeving van Tiel en Nijmegen. Het zijn Nederlanders, die elkaar onderling kenden. De politie kon vrijdagmiddag nog niet zeggen of het viertal elkaar toevallig tegen het lijf liep in het winkelcentrum. Evenmin is duidelijk of de 31-jarige man al eerder bedreigingen had geuit.