UTRECHT/DEN BOSCH - Het treinverkeer in een groot deel van Nederland ondervindt vrijdag hinder door een aanrijding op het drukke traject tussen Den Bosch en Utrecht. Op een overweg met halve overwegbomen in Hedel botste de intercity naar Maastricht omstreeks half tien op een auto. De gewonde bestuurster is met een traumahelikopter naar een ziekenhuis in Nijmegen gebracht.

Tussen Utrecht en Den Bosch rijden geen treinen. Doorgaande reizigers lopen vertraging op door omleidingen via Rotterdam en Arnhem. De railverkeersleiding gaat ervan uit dat de stremming nog tot na het middaguur duurt.

Verdacht pakket

Het treinverkeer rond Breda heeft vrijdagochtend enige tijd stilgelegen. Volgens de politie was er om 10.00 uur een melding binnengekomen dat er in de trein van Den Bosch naar Breda een man met een verdacht pakketje zou zitten. Het zou gaan om een man met een Somalisch uiterlijk. De politie heeft daarop de trein vlak voor Breda stilgezet en doorzocht. Zij trof niemand aan die aan het signalement voldeed.

Tijdens het doorzoeken van de trein werd ook het overig treinverkeer rond Breda stilgelegd. Omstreeks 11.00 uur kwam het treinverkeer weer op gang.