AMSTERDAM - De politie van Amsterdam is naarstig op zoek naar beelden van de onlusten donderdagavond rond de wedstrijd Jong Ajax - Jong Feyenoord. De politie hoopt met beeldmateriaal de relschoppers op te kunnen sporen, verklaarde een woordvoerder vrijdag. De politie verrichtte geen arrestaties. Ook via agenten die ter plekke waren, hoopt de politie hooligans van Ajax te achterhalen.

Bij de wedstrijd uit de beloftencompetitie in 'De Toekomst' in Amsterdam waren 3500 toeschouwers aanwezig, onder wie geen enkele supporter van Feyenoord. Na afloop van de wedstrijd belaagden tientallen fans van Ajax het veld en molesteerden spelers van Feyenoord.

De lokale Amsterdamse televisiezender AT5 die de wedstrijd filmde, heeft geen beelden van de onlusten kunnen maken. "Vlak voordat de mensen het veld op renden, zette iemand een pet over de camera en werd de camera van het statief getrokken", aldus de verslaggever die erbij was. "Het leek allemaal geënsceneerd." De veldslag duurde volgens hem amper tien minuten. Ook een team van TV Rijnmond werd het werken onmogelijk gemaakt door een agressief deel van de Ajax-aanhang.

Incidenten

De politie houdt staande dat de wedstrijd vooraf terecht niet als een risicowedstrijd werd beschouwd. "Het is ongebruikelijk dat er politie aanwezig is bij wedstrijden tussen Jong Ajax en andere clubs", aldus de woordvoerder. Bij een eerdere wedstrijd speelden zich ook incidenten af, maar voor de politie werd de wedstrijd van donderdagavond onverwacht grimmig.

"In eerste instantie is de club zelf verantwoordelijk voor de veiligheid in het stadion", vindt de politie. De bewaking werd verzorgd door 25 stewards en tien politieagenten.