MAASTRICHT - De politie houdt rekening met nieuwe, eerder aangekondigde acties van kampbewoners van de Vinkenslag in Maastricht. Om niet voor verrassingen te komen staan, houdt de politie een peloton mobiele eenheid met vijftien busjes achter de hand, aldus een woordvoerder vrijdag.

De ME-bussen staan onder meer bij het kruispunt van de autosnelweg A2 bij MVV-stadion De Geusselt. Dat kruispunt werd woensdag geblokkeerd door boze kampbewoners. Ook bewaakt de politie de woning van burgemeester G. Leers en het stadhuis op de Markt.

De burgemeester heeft sinds donderdag ook twee persoonlijke lijfwachten van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DBDB). Deze persoonsbewaking houdt zich normaal bezig met de beveiliging van ministers en de koninklijke familie. Hoe lang de beveiliging van de burgemeester duurt, kan de politie niet zeggen.

De elf donderdag aangehouden kampbewoners, die worden verdacht van deelname aan de blokkade woensdag, worden in de loop van vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Maastricht. Justitie liet donderdag weten, dat meer arrestaties zullen volgen.