TIEL - De vier mensen die donderdag betrokken waren bij de schietpartij in Tiel, waren allemaal bekenden van elkaar. Een van de slachtoffers die later overleed, heeft geschoten, aldus de politie vrijdag. Volgens een woordvoerster heeft het drama te maken met een verbroken relatie.

De dodelijke slachtoffers zijn een 30-jarige en een 31-jarige man en een vrouw van 29 jaar. Een 26-jarige vrouw ligt in zeer kritieke toestand in een ziekenhuis in Nijmegen, aldus de politie. Alle slachtoffers zijn Nederlanders en afkomstig uit de Betuwe.

Geruchten

Donderdagavond gonsde het aan de Kwelkade in Tiel al van de geruchten over de identiteit van de dader. Het zou om een bewoner van het woonwagenkamp in Dodewaard gaan. Veel mensen menen ook de naam van de man te kennen. De politie wilde daar vrijdag nog niets over zeggen.

Of de politie nog zoekt naar meerdere daders, is nog niet duidelijk. Evenmin is bekend of er een wapen is gevonden. De gemeente Tiel heeft een beleidsteam geformeerd, omdat er erg veel onrust onder de Tielse bevolking is. Mensen kunnen bij dat team terecht met vragen of opmerkingen. De politie verwacht volgens een woordvoerder geen problemen met de openbare orde.