TIEL - Bij een schietpartij in Tiel zijn volgens een woordvoerster van de politie donderdagavond rond half acht drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon ligt zwaargewond in kritieke toestand in een ziekenhuis, meldde de politie.

Volgens getuigen heeft de schietpartij plaatsgehad in een Aldi-supermarkt aan de Kwelkade in de Gelderse plaats. Of er sprake is geweest van een overval is onduidelijk. De zegsvrouw van de politie wil daar nog niets van zeggen. De advocate van de Aldi-directie laat weten dat de schietpartij niet in de Aldi-winkel heeft plaatsgevonden, maar in het winkelcentrum, waar de Aldi is gevestigd.

Ooggetuigen

Ooggetuigen zeggen dat er een mannelijk slachtoffer in de hal bij de supermarkt lag. Een eindje verder zou een tweede neergeschoten man hebben gelegen. De andere slachtoffers zouden in winkels zijn getroffen. Of de slachtoffers mannen of vrouwen zijn, is nog niet bekend. Een ooggetuige zei dat ze vier schoten had gehoord.

Een buurvrouw van de Aldi vertelde donderdagavond dat zij een politiewagen met hoge snelheid zag naderen. Uit de wagen sprongen agenten in kogelvrije vesten, die de winkel binnenrenden. De buurt heeft niets gehoord van schoten of ander lawaai. Ongeveer een uur na het incident zagen omwonenden personeelsleden van de Aldi naar buiten komen. De politie wil niet zeggen of er mogelijk een personeelslid onder de slachtoffers is.

Plastic

De schietpartij vond plaats in een klein winkelcentrum aan de rand van een Tielse woonwijk. Er kwamen zeer veel belangstellenden op af, maar de politie maakte voor zover mogelijk elk zicht onmogelijk door plastic te spannen. Rond half elf verdwenen de meeste belangstellenden. Het zwaargewonde slachtoffer was toen al via een achteruitgang van het winkelcentrum afgevoerd.

In en rond het winkelcentrum is de politie bezig met sporenonderzoek, dat nog geruime tijd zal gaan duren. De politie is uiterst terughoudend met mededelingen, omdat het om een zeer ernstige zaak gaat, aldus de woordvoerster. Of het winkelcentrum vrijdagmorgen weer open gaat, was donderdagavond nog niet bekend.