MAASTRICHT - Bij de actie op De Vinkenslag in Maastricht zijn donderdag in totaal vijftien hennepkwekerijen gevonden. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Maastricht donderdagavond na beëindiging van de inval op het woonwagenkamp en twee andere subkampjes in Maastricht.

Verder trof de politie op Vinkenslag een vermoedelijk van diefstal afkomstige partij van honderd airco's aan. Op het kamp werden vier loodsen gesloopt, waar net als bij eerdere controles hennep bleek te geworden geteeld.

Bij de actie donderdag verrichtte de politie dertien arrestaties: acht op Vinkenslag en vijf op adressen elders in de stad. Elf van de arrestanten werden opgepakt voor de blokkade op de A2 woensdag en de twee anderen wegens verzet tegen de politie. Deze twee zijn inmiddels weer vrijgelaten. De elf nog vastzittende arrestanten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris van de rechtbank in Maastricht, bevestigde een woordvoerder van de politie.

Persofficier W. Smit wilde niet bevestigen dat ook leden van de beruchte Maastrichtse familie K. (Krijnen) donderdag zijn opgepakt. Volgens bewoners van Vinkenslag zou dit wel gebeurd zijn. Leden van deze familie waren maandag volgens bewoners bij de blokkade van de A2.

De actie begon kort na 06.00 uur donderdagochtend en duurde tot .45 uur.