DEN HAAG - De vorige week aangehouden verdachten van een dubbele moord in Den Haag hebben hun betrokkenheid bij die misdrijven bekend. Dat meldde het Openbaar Ministerie in Den Haag woensdagmiddag.

De verdachten, 41 en 21 jaar oud en beide afkomstig uit Den Haag, hebben tegenover de politie verklaard dat roof het motief was voor de dubbele moord op een 52-jarige man en diens -jarige moeder. Het misdrijf kwam op 7 januari aan het licht. De 24-jarige zoon van het 52-jarige slachtoffer vond die dag de lijken van zijn vader en oma tijdens zijn dagelijkse bezoek aan zijn oma. De verdachten werden op dinsdag 6 april aangehouden.

Verhoren

Uit de verhoren is gebleken dat de verdachten en de slachtoffers kennissen van elkaar waren. Politie en justitie hebben nog niets gezegd over wie van de verdachten welk aandeel heeft gehad in de moorden. Het OM heeft ook nog geen mededelingen gedaan over de buit.

De recherche ging er al vrij snel vanuit dat de moorden waren gepleegd door bekende(n) van de slachtoffers. De woning vertoonde geen sporen van braak. De politie had vrij vroeg in het onderzoek al het idee dat de slachtoffers de deur gewoon hebben opengedaan voor hun moordenaars.