AMSTERDAM - De familie Erkel is overdonderd met tientallen bloemen, honderden kaarten, brieven, e-mails en cadeaus. "Het huis staat vol met bloemen, de postzakken staan voor de deur", vertelde Dick Erkel woensdag over de reacties die binnenstromen sinds de vrijlating van zijn ontvoerde zoon Arjan Erkel.

"Het is overweldigend. Zoveel. En het houdt niet op", aldus vader Erkel. De bloemist is inmiddels verzocht om alleen nog de kaartjes te bezorgen en de bloemstukken voorlopig te bewaren. "Dan kunnen we er langer van genieten."

Namens zijn zoon en zijn familie laat Erkel weten dat het onmogelijk is om iedereen op korte termijn persoonlijk te bedanken. "Dat lukt ook niet. We weten niet eens wie het allemaal zijn."

Arjan Erkel is woendag opnieuw medisch onderzocht. Zijn vader kon nog niets over de resultaten zeggen. De uitslag kan ook nog dagen op zich laten wachten. In het vliegtuig op weg naar Nederland onderging hij zondag ook al een kort onderzoek, waaruit bleek dat zijn gezondheid na twintig maanden gevangenschap redelijk is. Zeker tot en met het weekeinde blijft Arjan Erkel op een geheime locatie om van alle hectiek bij te komen.