ROTTERDAM - De politie in Rotterdam heeft woensdag een verdachte aangehouden voor de moord op de 13-jarige Sedar Soares. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend. De 28-jarige man uit Curaçao zat sinds 8 april vast in het detentiecentrum op Schiphol, nadat hij drugs het land had proberen binnen te smokkelen.

Sedar Soares werd 1 februari vorig jaar neergeschoten, toen hij met vriendjes sneeuwballen gooide van het parkeerdek bij metrostation Slinge. De jongen van Kaapverdische afkomst overleed datzelfde weekeinde in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Volgens justitie was de Curaçaoër al een tijdje in beeld als verdachte van de moord. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het OM wil in het belang van het onderzoek over de achtergronden van de schietpartij nog geen mededelingen doen.

Commotie

De gewelddadige dood van Soares veroorzaakte veel commotie in Rotterdam-Pendrecht. De opsporingsdiensten gingen er eerst van uit dat er gericht op de sneeuwballen gooiende jongens was geschoten. Justitie maakte januari dit jaar bekend dat Soares mogelijk toevallig in het hoofd is geschoten, omdat hij op het parkeerdek getuige was van "criminele activiteiten die uit de hand liepen".

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde in februari opnieuw aandacht aan de zaak, mede omdat diverse getuigen van de schietpartij zich niet hadden gemeld. De politie kreeg daarna vijftig tips binnen, waaronder een anonieme brief. Justitie wil niet zeggen of de brief of een andere tip tot de aanhouding heeft geleid.