LOS ANGELES - Popster Michael Jackson is opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik van een minderjarige. Een nog onbekende man heeft gezegd dat de zanger hem eind jaren tachtig op jonge leeftijd in Los Angeles heeft misbruikt.

De politie heeft dinsdag bevestigd dat er aangifte is gedaan en dat er een onderzoek loopt. Jackson is momenteel ook al verwikkeld in een rechtszaak in Santa Barbara. Hij wordt beschuldigd van seksueel misbruik van een twaalfjarige jongen. Volgens anonieme bronnen bij de politie gaat het in Los Angeles om een nu 18-jarige jongen, die op zeer jonge leeftijd slachtoffer werd van de popsters driften.

Het is nog niet duidelijk of Jackson nog vervolgd kan worden voor iets wat gebeurd is in de jaren tachtig in verband met de verjaringstermijn van seksueel misbruik. Die termijn is acht jaar, maar kan in speciale gevallen verlengd worden.

In november werd 'Wacko Jacko' gearresteerd na aantijgingen dat hij een destijds 12-jarige jongen op zijn landgoed Neverland verscheidene keren seksueel zou hebben misbruikt. Op een borgtocht van 3 miljoen dollar kwam hij vrij. Bij het begin van de rechtszaak in Santa Barbara op 16 januari zei de 'King of Pop' tegen de rechter onschuldig te zijn. De rechter beslist later dit jaar of het proces wordt doorgezet.

Jackson kwam in 1993 tot een schikking met de familie van een jongetje, dat ook door hem gemolesteerd zou zijn. Hoeveel destijds betaald is, is niet bekend, maar volgens schattingen ging het om ongeveer 20 miljoen dollar.