AMSTERDAM - De Italiaanse Flavia d'Angelo die november vorig jaar voor opschudding zorgde in de medische wereld omdat ze beweerde dubbel zwanger te zijn, blijkt het verhaal verzonnen te hebben, zo meldt de BBC.

Volgens D'Angelo was ze in haar zesde maand van haar zwangerschap toen ze naar een dokter ging voor controle. Daar bleek tot haar grote verrassing dat op de echo niet alleen haar dochtertje Denise te zien was, maar ook nog drie kleinere baby's.

Wetenschappers stonden voor een raadsel omdat zij iets dergelijks zelfs theoretisch niet mogelijk achtten omdat de eisprong stopt bij een vrouw die zwanger is. "De kans dat je de loterij wint is groter", aldus een Londense arts voor de BBC.

Deze week bleek echter dat het Italiaanse echtpaar geen aangifte had gedaan van de geboorte van Denise. Toen een medewerker van de burgerlijke stand hen vroeg waarom, bekenden ze dat ze het hele verhaal hadden verzonnen. D'Angelo bleek zelfs helemaal nooit zwanger te zijn geweest.

Het verhaal over de dubbele zwangerschap heeft - vooral in Italië - enorm veel media-aandacht gekregen. Naast die aandacht was het verzinsel voor het paar ook lucratief. Voor een interview voor het televisiestation RAI ontvingen ze meer dan vijftienduizend euro.

/NIEUWSItaliaanse vrouw dubbel zwanger