ROTTERDAM - De politie heeft dinsdag bij een inval in en bij een woonwagenkamp in Rotterdam-Zuid dertig mensen aangehouden. Zij heeft in woningen tegenover het kamp aan de Cortenbachsingel en op het kamp zelf 34 hennepkwekerijen ontmanteld.

Ook nam de politie vier vuurwapens, twee messen, een busje traangas, contant geld en een auto in beslag. De actie duurde van 's ochtends zes uur tot begin van de avond. De politie voerde de actie uit met negentig mensen. Voor alle zekerheid werd een peloton mobiele eenheid achter de hand gehouden.

Forse boetes

De hennepkwekerijen bevonden zich op de zolders van acht woningen aan de Cortenbachsingel en in schuren en andere opstallen op het woonwagenkamp. Medewerkers van stroomleverancier Eneco constateerden dat in een groot aantal gevallen de stroom voor de hennepkwekerijen illegaal is afgetapt. Eneco gaat er vanuit dat de hennepkwekers forse boetes tegemoet kunnen zien. De duizenden planten en apparatuur worden vernietigd.

De actie is uitgevoerd nadat bij de politie 'via diverse kanalen informatie over grootschalige hennepteelt' was binnengekomen. Ook constateerde Eneco bovenmatig stroomgebruik op de locatie.