WESTDORPE - Na een paar hectische dagen verblijft Arjan Erkel even op een geheime plaats om tot rust te komen. "Na al die maanden in eenzaamheid heeft alle aandacht diepe indruk op Arjan gemaakt", zei zijn vader Dick Erkel dinsdag. De ontvangst in Westdorpe, de woonplaats van Arjan's ouders, was volgens hem overweldigend.

Arjan Erkel maakt het momenteel naar omstandigheden goed. "Hij is nog wel ontzettend moe. Vandaag was het ook alweer vroeg dag, want Arjan moet weer in een normaal ritme komen", aldus vader Erkel. Zijn zoon gaat woensdag naar het ziekenhuis voor een medische controle. In het vliegtuig op weg naar Nederland onderging hij ook al een kort onderzoek, waaruit bleek dat zijn gezondheid na twintig maanden gevangenschap redelijk is.

Het gezin Erkel staat dinsdag ook nog volop in de schijnwerpers. "We laten het allemaal maar even over ons heen komen", aldus Dick Erkel. "Het huis staat vol prachtige boeketten en de stapel kaarten die de postbode bezorgde, kon ik niet met een hand aanpakken." Ook staat de telefoon in huize Erkel roodgloeiend, komt er veel bezoek en kreeg de familie al honderden mailtjes.

Dinsdagmiddag had vader Erkel al de eer om het voorlopig provisorische naambordje van het pad dat naar zijn zoon wordt vernoemd in een nieuwbouwwijk van Westdorpe te onthullen.