HEINKENSZAND - Door een eenzijdig ongeval zaterdagavond op de A58 ter hoogte van Heinkenszand (Zeeland) zijn twee doden en vier gewonden gevallen. Alle slachtoffers komen uit een gezin uit Middelburg. De dodelijke slachtoffers zijn een 14-jarige jongen en zijn 47-jarige vader.

De auto werd bestuurd door de vader. Volgens de politie is de auto na een inhaalmanoeuvre in de berm terechtgekomen en daarna enkele malen over de kop geslagen. De A58 werd enkele uren afgezet voor onderzoek en repareren van het wegdek. Het verkeer werd lange tijd omgeleid.

De vader was met zeer ernstige verwondingen overgebracht naar het UZA in Antwerpen maar overleed zondagochtend. De auto kwam volgens de politie na een inhaalmanoeuvre in de berm terecht waarna de auto enkele malen over de kop sloeg. De 14-jarige jongen werd daarbij uit de auto geslingerd.

De 52-jarige vrouw die naast de bestuurder zat, raakte lichtgewond, evenals de drie andere kinderen van het gezin. Door het ongeluk was de A58 enkele uren gestremd.