Leefbaar Nederland neemt het met hun nieuwe partijvoorzitter, Fred Teeven, vooral op tegen de gedoogcultuur in Nederland, zo meldt de wereldomroep maandag. Op het partijcongres afgelopen zondag opende Teeven in zijn slottoespraak de aanval op de paarse "vijver van gedogen en poldercultuur."

Volgens Leefbaar Nederland wordt "onze vrijheid van meningsuiting vaak teveel gesmoord door een overtrokken hang naar conformisme en consensus"."Het gedoogbeleid is een excuus voor alle problemen die ze niet willen of kunnen oplossen" aldus Teeven.

Hij pleit voor een veel steviger veiligheidsbeleid, met onder meer de invoering van minimumstraffen. Criminelen die in herhaling vervallen, moeten streng worden gestraft en langer tbs krijgen. "Die draaideur gaat op slot en de sleutel gooien we even een tijdje weg."

Alleen politieke vluchtelingen die voor hun leven vrezen, zijn nog welkom in Nederland, wat Teeven betreft. Illegaal verblijf in Nederland zal volgens de LN-voorman niet langer worden gedoogd.

Nederland moet binnen het Europese beleid een verhoudingsgewijze bijdrage leveren aan de opvang van politieke vluchtelingen. Het geld dat hiermee bespaard wordt, moet geïnvesteerd worden in de opvang van vluchtelingen in hun eigen regio, zo meldt Leefbaar Nederland op hun site

/NIEUWS Teeven gekozen als lijsttrekker Leefbaar Nederland