ROERMOND - De verkoolde stoffelijke resten van een persoon die vrijdagmiddag op de Melicker Heide bij Roermond in een uitgebrande auto zijn aangetroffen, zijn van een man. Dat heeft de politie zondagmiddag bekendgemaakt.

Over de identiteit van de man, die volgens de politie door een misdrijf om het leven is gekomen, bestaat nog geen duidelijkheid. De auto blijkt een groene Alfa Romeo 33 met Nederlands kenteken te zijn. De eigenaar van de auto is nog niet gevonden.

Inmiddels hebben het onderzoek en verklaringen van getuigen die zich bij de politie hebben gemeld, nog geen nieuwe aanwijzingen opgeleverd. Resultaten van het technisch onderzoek dat in het forensisch laboratorium in Rijswijk aan de auto en de stoffelijke resten wordt verricht, kunnen nog enkele dagen op zich laten wachten.

De politie weet niet waar, waarom, wanneer en hoe het slachtoffer om het leven is gebracht. Ook is niet bekend of het slachtoffer nog leefde toen hij opgesloten was in de kofferbak van de in brand gestoken auto. De auto is waarschijnlijk vrijdagmorgen door onbekende daders in een glooiing langs een bospad niet ver van de Roermondse gevangenis in brand gestoken.

Wandelaars troffen de nog smeulende resten vrijdagmiddag rond .00 uur aan. Ze moesten daarna nog een uur wachten voor de door hen gealarmeerde politie kwam kijken.

De technische recherche heeft de uitgebrande auto met het lijk erin vervolgens in een container geladen en naar Rijswijk gebracht. Rechercheurs zijn nog tot zaterdagmiddag bezig geweest om alle sporen rondom de vindplaats van de auto veilig te stellen. Vanaf zaterdagavond is het bosperceel bij de Roermondse wijk Kitskensberg weer vrijgegeven voor het publiek.