MADRID - De Spaanse politie heeft een videoband gevonden waarop Madrid wordt opgeroepen zijn troepen binnen een week weg te halen uit Irak en Afghanistan. De band werd aangetroffen in het deels verwoeste appartement waar vermeende moslimterroristen zich afgelopen weekeinde opbliezen toen de politie wilde binnenvallen, aldus de interneteditie van de krant El Mundo en het persbureau Europapress.

Europapress berichtte op gezag van bronnen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken dat op de videoband drie zwaarbewapende personen in Arabische kleding zijn te zien. Hun boodschap was in het Arabisch en is in het Spaans vertaald.

De verklaring is opgesteld in naam van 'de Brigades al-Mufti en Ansar Al-Qaeda'. Die zouden het besluit hebben genomen de heilige oorlog in Spanje te hervatten als de Spaanse militairen niet binnen een week uit Irak en Afghanistan vertrekken.

Onder de acht doden die afgelopen weekeinde in het appartement in Madrid vielen, waren zeven verdachten van de aanslagen in Madrid op 11 maart en een politieman.