DEN HAAG - Justitie beschikt over beelden van de moord op de conrector van het Terra College in Den Haag. Een bewakingscamera van de vmbo-locatie aan de Beresteinlaan heeft geregistreerd hoe een leerling dinsdag 13 januari in de schoolkantine de 49-jarige Hans van Wieren in zijn hoofd schoot. De onderdirecteur overleed later op de dag in een ziekenhuis.

Op verzoek van de officier van justitie zal volgende week donderdag een selectie van de beelden te zien zijn in de rechtszaal, zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Den Haag donderdag. De hoofdverdachte, Murat D., moet die dag voor de rechter verschijnen. Over de kwaliteit van de beelden kon de woordvoerster nog geen mededelingen doen.

Murat

De minderjarige Murat heeft bekend dat hij Van Wieren heeft neergeschoten. De scholier zei onder meer dat hij na een korte discussie met de conrector in een opwelling op hem heeft geschoten. Een meervoudige kamer, die wordt voorgezeten door een kinderrechter, zal de zaak 15 april inhoudelijk behandelen.

Twee mogelijke handlangers moeten een dag later voor de rechtbank verschijnen. Justitie verdenkt de minderjarige medeverdachte van hulp bij het verbergen van het wapen na de schietpartij. De meerderjarige verdachte heeft Murat mogelijk geholpen om aan het moordwapen te komen. De rechtbank in Den Haag verwacht op 29 april uitspraak te doen in alle drie zaken.

Een woordvoerder van het Terra College kon alleen bevestigen dat op de school veiligheidscamera's hangen. Over wat er destijds precies is opgenomen, kon hij geen mededelingen doen.