ARNHEM - De moord op een 39-jarige man vorig jaar juni langsde A15 nabij Tiel is mogelijk een huurmoord. Dat bleek woensdagvoor de rechtbank in Arnhem tijdens een urenlange pro-formazittingtegen de 43-jarige verdachte M.Ö. uit Utrecht.

De politie vond het slachtoffer, een man uit Tiel, 28 juni vorigjaar langs de snelweg. De man was totaal verminkt omdat hij velemalen door auto's was overreden. Onderzoek door de politie toondeaan dat er een aantal keren op het slachtoffer was geschoten. Ookvond de politie bloed op de vangrail en in de berm glassporen.

Plaspauze

Ö. zegt onschuldig te zijn. Het slachtoffer was een zakenpartnervan hem. Hij vertelde de rechters dat hij die bewuste nacht samenmet een Bulgaar en het slachtoffer over de A15 reed. Toen hij eenplaspauze hield, schoot de Bulgaar op het 39-jarige slachtoffer. Ö.wilde de gewonde man naar het ziekenhuis brengen, maar de Bulgaarsleurde de gewonde man uit de auto. Deze probeerde via een vangrailte vluchten maar werd achterna gezeten door de schietende Bulgaar.

Het zwaargewonde slachtoffer bleef achter op de snelweg waar hijdaarna diverse malen werd overreden. Ö. bracht de Bulgaar naar zijncafé in Gorinchem waar hij zijn bebloede kleren mocht verwisselenvoor schone.

Hartaanval

De inmiddels gearresteerde Bulgaar zou de avond voor hetmisdrijf 2700 euro hebben ontvangen, zo vertelde een getuigewoensdag. Deze getuige, ook een Bulgaar, is ook medeverdachte in dezaak. Verder heeft justitie nog een derde Bulgaar aangehouden inHongarije. Deze man zou al eind januari worden uitgeleverd, maar deman simuleerde een hartaanval en wist zo zijn uitlevering tevoorkomen. Hij komt binnenkort naar Nederland. Wat de rol van detwee laatste Bulgaren is, is nog niet duidelijk.
De strafzaak is aangehouden tot 26 mei.