UTRECHT - Storm en harde windstoten hebben zaterdagavond overlast voor het verkeer veroorzaakt. In het midden van Nederland waaiden aanhangers om en vielen bomen over wegen, aldus het Korps Landelijke Politiediensten en de verkeersinformatiecentrale TIC.

Wegens de storm is de N701 tussen Almere en Lelystad, de Oostvaardersdijk, zaterdagavond afgesloten. Dat gold ook voor de weg tussen Enkhuizen en Lelystad, de Houtribdijk. Beiden dijken werden rond 02.15 uur weer opengesteld. Bij diverse politiekorpsen kwamen tientallen meldingen binnen van stormschade, zoals afgewaaide dakpannen.

Op het Joppemeer in Warmond liep een partyboot vast door de harde wind. Sleepboten van de brandweer en een particulier sleepten het vaartuig met 55 mensen aan boord naar de Zeildijk in Leiderdorp.

Ook het treinverkeer ondervond zaterdagavond hinder van de harde wind. Op twee plaatsen waaide de bovenleiding kapot en in drie gevallen moest een boom van het spoor worden verwijderd. Volgens een woordvoerder van de verkeersinformatie van de Nederlandse Spoorwegen hebben veel reizigers hierdoor zaterdagavond vertraging opgelopen.

In verband met herstelwerkzaamheden aan de bovenleiding rijden er zondagochtend tussen Utrecht en Amsterdam geen treinen. Reizigers worden met bussen vervoerd. De verwachting is dat het treinverkeer in de loop van zondagochtend kan worden hervat.