WILLEMSTAD - De Antilliaanse premier Mirna Louisa-Godett (FOL) heeft samen met twee ministers van haar partij dinsdagavond haar ontslag ingediend bij de Antilliaanse gouverneur. De bewindslieden van Frente Obrero Liberashon waren de enigen die nog niet uit het kabinet-Godett waren gestapt.

Het kabinet viel eerder deze week omdat de Nationale Volkspartij (PNP) niet langer wilde samenwerken met de FOL. De andere partijen volgden de dagen erna, maar de FOL weigerde haar ministers terug te trekken.

De reden dat de ministers toch hun ontslag hebben ingediend, is om te voorkomen dat ze naar huis zouden worden gestuurd door de Staten (het parlement). Op initiatief van oppositiepartij PAR was een motie van wantrouwen ingediend tegen FOL-minister Ben Komproe wegens zijn falende justitiebeleid en zijn voorkeursbehandeling voor partijgenoot Nelson Monte.

Tijdens de vergadering bleek dat alle partijen de motie tegen Komproe zouden steunen. Een tweede motie tegen Mirna Godett en R. Salas (Verkeer en vervoer) was in de maak.

Komproe zei dat hij zich verraden voelde door zijn coalitiepartners. Hij vergeleek zijn situatie met die van Jezus die in dezelfde tijd, de periode voor Pasen, door zijn naasten werd verraden.

Godett zei dat in de afgelopen acht maanden het regeren voor haar een zware taak was geweest.