DEN HAAG - De 39-jarige arts P.P. die opdracht gaf zijn ex-vrouw in Delfgauw levend te verbranden, is maandag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot veertien jaar cel. De twee drugsverslaafde mannen (26 en 38 jaar) die de aanslag pleegden, kregen ieder tien jaar cel. De rechter achtte medeplegen en poging tot moord in alle gevallen bewezen.

De arts had de twee junks duizend euro geboden, als ze de vrouw lieten schrikken. Onder invloed van cocaïne belden ze daarom zondagochtend 6 juli bij haar, met de smoes dat haar auto verkeerd geparkeerd stond. Toen ze opendeed, overgoten de twee haar met benzine en staken haar in brand. De vrouw liep dusdanig ernstige verwondingen op, dat ze de aanslag ternauwernood overleefde. Zowel haar gezicht als bovenlichaam raakte verminkt.

Het motief voor de aanslag was waarschijnlijk jaloezie. De arts was woedend, omdat zijn ex-vrouw met een andere man ging trouwen. Om die reden had hij haar al meermalen met de dood bedreigd. Het Openbaar Ministerie had zestien celstraf tegen de arts geëist. Tegen de twee plegers was tien jaar gevangenisstraf geëist.