TILBURG - Een 43-jarige Tilburger die vrijdag dood werd gevonden in zijn woning aan de Tilburgse Noordstraat, is ruim twee weken niet opgemerkt door hulpverleners. De man woonde in een huis waar mensen onder begeleiding wonen. Een woordvoerder van het Buro Begeleid Wonen in Tilburg sprak maandag van 'een ongelukkige samenloop van omstandigheden'.

Tegen de man was gezegd dat hij bij problemen telefonisch contact kon opnemen. De begeleidster van de man was echter al drie weken ziek. De man is volgens de politie een natuurlijke dood gestorven.

Wethouder H. Backx van maatschappelijke zorg heeft maandag een gesprek met het Buro Begeleid Wonen. "Het is vreselijk wat er is gebeurd, maar het is onmogelijk te voorkomen. Het is een incident. De wethouder gaat praten met de begeleiders, hij wil ze een hart onder de riem steken: het is hard aangekomen", aldus een woordvoerder van Backx.

Geen alarm

In het pand aan de Noordstraat wonen elf mensen. De medebewoners merkten de dood van de Tilburger niet op. Ook op het werk van de man werd geen alarm geslagen. Hier was hij drie weken geleden ziek gemeld. De Tilburger zat in de eindfase van het project begeleid wonen.

Buro Begeleid Wonen heeft de zorg over zeventig individuelen en eenoudergezinnen. In de panden van de organisatie is geen permanente begeleiding aanwezig.