ROSMALEN - Een zevenjarig jongetje uit Rosmalen iszaterdagmiddag gestikt toen hij bedolven werd onder een berg zand.Het ongeluk gebeurde op een braakliggend bouwterrein aan de randvan zijn woonplaats. Hij was daar met twee kinderen aan het spelen.Dat meldde de politie zaterdag.

De jongen werd tijdens het spelen bedolven onder een berg zanddie begon te schuiven. Zijn twee vriendjes hebben de oudersgewaarschuwd die vlakbij wonen. Daarna zochten de politie enbrandweer met speurhonden naar het kind. Hij is uiteindelijkopgegraven. Reanimatiepogingen bleven zonder succes.

Bouwterrein

Het ongeluk speelde zich af op een groot bouwterrein aan de randvan Rosmalen. Op het terrein dat vele hectare groot is, wordt degrond bouwrijp gemaakt voor de bouw van honderden nieuwe woningen.Het terrein is bezaaid met metershoge steile zandbergen omzoomddoor braakliggende grond en grote waterplassen.

De jongen stond onderaan de berg en was volgens de politie netbezig om zijn kaplaarzen aan- of uit te doen, toen de bergplotseling begon te schuiven.Het terrein ligt afgelegen en was niet afgezet. Volgens depolitie was het terrein daar te groot voor.

Aanvankelijk probeerden de ouders en mensen uit de buurt metscheppen en hun handen het zand af te graven. Later werden zedaarbij geholpen door de politie, brandweer en personeel van deambulance en de traumahelikopter. Het kind had toen hetuiteindelijk gevonden werd, twintig minuten onder het zand gelegen.