EDE - De politie in Ede heeft een groep jongeren van 13 tot jaar opgepakt, die in wisselende samenstelling ruim veertig misdrijven hebben gepleegd. De jongeren zijn onder andere verantwoordelijk voor zestien autodiefstallen in hun woonplaatsen Ede en Wageningen.

De politie begon een onderzoek toen rond de jaarwisseling opmerkelijk veel auto's werden gestolen in de Gelderse plaatsen. Al snel bleek dat de groep jongens elkaar van de straat kende. Ze opereerden altijd in kleine gezelschappen, die onderling ook geregeld ruzie kregen.

De zeven jongeren hebben bekend dat zij naast de autodiefstallen acht maal een poging daartoe hebben gedaan. Met de gestolen wagens is tien keer getankt zonder te betalen. Ook de 13-jarigen hebben geregeld in gestolen auto's rondgereden. De politie heeft maar een paar gestolen auto's teruggevonden, onder meer in Duitsland. Daarnaast is de groep verantwoordelijk voor een aantal inbraken en vernielingen.

Twee 16-jarigen uit Ede en een 20-jarige man uit Wageningen zitten nog vast. Alle verdachten hebben bekend en moeten voor de (kinder-)rechter verschijnen.