DEN HAAG/ENSCHEDE - De politie heeft in haar woonplaats Enschede de automobiliste aangehouden die donderdag zou zijn ingereden op VVD-fractievoorzitter Van Aartsen. De vrouw is 41 jaar oud. Dat heeft persofficier van justitie Rijsdorp donderdagavond gezegd.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De politie heeft de verdachte nog niet verhoord. Daarom is nog onduidelijk hoe de vrouw donderdag nog in Enschede is gekomen en wat haar verklaring voor de aanrijding is. Of de vrouw aan de hand van het kenteken van de in beslag genomen auto is getraceerd, wilde het Openbaar Ministerie (OM) donderdag niet zeggen.

De vrouw wordt overgebracht naar het politiebureau in Den Haag. Het is nog niet bekend of de politie de vrouw donderdagavond nog verhoort.

'Moordaanslag'

Het tv-programma NOVA heeft gemeld e-mails te hebben ontvangen van de vrouw die ervan wordt verdacht Van Aartsen te hebben aangereden. Het tv-programma maakte bekend dat het een eerste mail van de vrouw afgelopen maandag heeft ontvangen. De e-mail was getiteld 'Moordaanslag'. Daarin werd geen politicus bij naam genoemd.

De laatste zin van die mail luidde: "In een land waar ze zo met mensen omgaan, kan ik niet leven. Dus dan wordt het maar moord." Donderdagmiddag, nadat Van Aartsen was aangereden, kwamen er meer mails binnen van de vrouw, die een verwarde indruk maakte, aldus NOVA. Het programma heeft de politie hierover geïnformeerd.