DEN HAAG - "Een gewone kantoordame. Maar wel een beetje inde war. Ze zei: ze willen me dood maken, ze willen me dood maken.Ik zei dat als ze zo door zou gaan, ze zelf mensen dood zoumaken."

Medewerker C. Middelkoop van Bakels, Ouwerkerk Bouw uit Den Haagdoet zijn relaas van de aanslag op het Lange Voorhout in Den Haag,waar donderdag rond het middaguur een automobiliste inreed opVVD-fractievoorzitter Van Aartsen en zijn woordvoerder.

Volgens Middelkoop is de dader een vrouw met donker haar vanrond de 40 jaar. Hij heeft haar "vijf tot tien minuten"vastgehouden. "Maar de politie kwam maar niet. Toen heb ik haarook maar losgelaten, want iedereen was weg."

Middelkoop heeft alles gezien. De aanslag gebeurde tijdens eenfotosessie op een gazon in de statige Haagse laan op steenworpafstand van het Binnenhof. "Ik liep door het gras en zag VanAartsen. De auto kwam over het gras aangereden en reed van achterenop ze in. Van Aartsen werd niet geraakt. De man naast hem wel.Daarna reed de dame weg", aldus Middelkoop.

Maar ze kwam niet ver in haar zwarte renault megane. Middelkoop:"Het verkeer zat vast, dus moest ze weer terug. Ik heb de deuropengedaan en haar er uit getrokken. Van Aartsen ging ook nog evenachter de dader aan."