ROTTERDAM - Door een aanrijding tussen twee trams op deMathenesserdijk in de Rotterdamse wijk Spangen zijn donderdagdertien passagiers en een conductrice gewond geraakt. Dat isdonderdag gemeld door het vervoersbedrijf RET en de politieRotterdam.

De kop-staartbotsing tussen de twee trams vond plaats rond 10.45uur. De RET spreekt over "een zwaar ongeval". Volgens de politieis een aantal mensen "mogelijk ernstig verwond".

Kneuzingen

Drie mensen zijn volgens een woordvoerder van de politie naar dehuisarts doorverwezen of ter plekke behandeld. Elf anderen zijnnaar het Erasmus Medisch Centrum (EMC) en het Sint FranciscusZiekenhuis overgebracht voor behandeling of controle. Het gaatvolgens de zegsman om kneuzingen, nekletsel en mogelijk ookbreuken.

Volgens de politie maakte de eerste trambestuurder een noodstoptoen er onverwacht een vuilniswagen van de Roteb de trambaanopschoot. "Hij schrok en is vol op de rem gaan staan." Deachterste tram knalde daar met een flinke vaart tegenaan.In beide trams bevonden zich tijdens het ongeval twintig totdertig personen.

Onderzoek

De politie is bezig met een technisch onderzoek. De tweebeschadigde trams worden weggetakeld.