OUDERKERK - Een agent van het politiekorps Hollands Midden heeft donderdagavond bij een alcoholcontrole op de Lekdijk West bij Ouderkerk aan den IJssel gericht geschoten op een 35-jarige automobilist. Daarbij werd de man, afkomstig uit Krimpen aan den IJssel, in zijn been geraakt. Hij is naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam gebracht.

De agent schoot nadat de man zich hevig had verzet bij zijn aanhouding. De politie wilde hem aanhouden omdat hij een blaastest weigerde en vervolgens rake klappen aan twee agenten uitdeelde, aldus een politiewoordvoerster.

De agenten haalden de man rond zes uur uit een horecagelegenheid in Ouderkerk aan den IJssel. Zijn auto stond verkeerd geparkeerd. Daarbij werd duidelijk dat de man te veel had gedronken. Hij stapte toch in zijn auto en reed weg.

Toen de man even later op de Lekdijk West werd aangehouden om hem een blaastest af te nemen, ging hij door het lint. De verdachte sloeg wild om zich heen en verwondde daarbij de mannelijke en vrouwelijke agent. Ook sloeg de man de ruit van zijn eigen auto met blote vuist aan diggelen.

Zelfs het schot uit het politiewapen kon de verdachte niet tot bedaren brengen. Dat lukte pas na assistentie van andere gealarmeerde agenten.

De rijksrecherche stelt een onderzoek in. De verdachte is een bekende van de politie.