AMSTERDAM - Procureur-generaal J. de Wijkerslooth heeft geen gevoel voor politiewerk en onderhoudt weinig contact met de politiekorpsen. Dat stelt hoofdcommissaris J. Kuiper van de politie Amsterdam-Amstelland donderdag in een interview met de Volkskrant. "Hij staat op zo'n grote afstand, dat er niets is dat ons bindt", zegt de hoofdcommissaris over de hoogste baas van het Openbaar Ministerie.

Ook stelt hij dat er nooit goed contact met De Wijkerslooth is geweest. "Dat geldt voor de hele Nederlandse politie. Hij vindt wel steeds van alles over de politie. Het zou beter zijn als we met elkaar in gesprek waren."

Kuiper neemt binnenkort afscheid als hoofdcommissaris van Amsterdam-Amstelland. Korpschef Welten van de regiopolitie Groningen volgt hem op.

Het OM noemt de uitspraken van Kuiper "onzinnig" en meent dat de korpschef van Amsterdam-Amstelland beter behoort te weten. "Dit type reactie is onbehoorlijk", aldus een woordvoerder van het college van procureurs-generaal. "Er wordt meer op de man dan op de bal gespeeld. Dat zegt alles over de kracht van de argumenten die Kuiper gebruikt."