DEN HAAG - Het publiek kan vanaf donderdagochtend 9.00 uur in Paleis Noordeinde in Den Haag de laatste eer bewijzen aan de zaterdag overleden prinses Juliana. Militairen zullen in de chapelle ardente, waar de oud-koningin ligt opgebaard, 24 uur per dag een dodenwacht houden.

Belangstellenden kunnen tot en met zondag dagelijks tussen negen uur 's morgens en tien uur 's avonds langs de baar lopen. In de Prinsessetuin aan de Prinsessewal, aan de achterzijde van het paleis, staat een speciale tent waar mensen het condoleanceregister kunnen tekenen.

Tussen Den Haag Centraal Station en Noordeinde rijden zolang daar behoefte aan bestaat pendelbussen. De gemeente Den Haag zorgt voor faciliteiten zoals bankjes, toiletten en wandelroutes. Bij de rouwkapel in het paleis staan twee ereposten.

De dodenwacht en de ereposten blijven gehandhaafd tot en met maandag, de dag voor de uitvaart van Juliana. Tot die tijd staat 's avonds buiten bij het paleis ook een fakkelwacht opgesteld. Die bestaat uit 31 militairen die bij het invallen van de duisternis (rond acht uur 's avonds) de wacht houden.