VELDHOVEN - Het slachtoffer dat dinsdag om het leven kwam door een ongeval op de autosnelweg A67 bij Veldhoven is een -jarige vrouw uit Krimpen aan den IJssel. Dat meldde de politie woensdag. De identificatie werd bemoeilijkt doordat de auto van het slachtoffer volledig uitbrandde.

De vrouw zat in een auto die onder een vrachtwagen terechtkwam. De bestuurder van deze vrachtauto, een 34-jarige man uit het Belgische Tielt, bemerkte een file te laat en reed tegen het voertuig van het slachtoffer. De vrachtauto, die in brand vloog, drukte de auto tegen een vrachtwagen die voor haar stond.

De Belgische chauffeur is na de aanrijding aangehouden wegens dood door schuld. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Door het ongeval was de snelweg van Eersel richting Eindhoven tot woensdagochtend gesloten. Een stuk van de weg moest opnieuw geasfalteerd worden.

Bij de hulpverlening na het ongeval waren circa zestig politiemensen, 25 brandweerlieden, tien ambulancebroeders, tien mensen van Rijkswaterstaat en zeven medewerkers van een bergingsbedrijf betrokken.