SOESTDIJK/DEN HAAG - Het gebalsemde lichaam van de zaterdagoverleden prinses Juliana wordt woensdagochtend overgebracht vanPaleis Soestdijk naar Paleis Noordeinde in Den Haag. KoninginBeatrix en haar drie zussen Irene, Margriet en Christina zullen hetstoffelijk overschot van hun moeder begeleiden.

De stoet vertrekt rond 11.00 uur en komt naar verwachting rond.15 uur aan bij Paleis Noordeinde. De Eerste en Tweede Kamerherdenken prinses Juliana om 12.45 uur in een bijzondere VerenigdeVergadering der Staten-Generaal. Daarbij zijn ministers enstaatssecretarissen aanwezig. Aansluitend gaan ze naar PaleisNoordeinde om hun respect te betuigen aan de oud-koningin.

Ook andere hoogwaardigheidsbekleders kunnen daar vanaf 14.00 uurin de daarvoor ingerichte chapelle ardente hun rouwbeklag tonen.Het publiek kan van donderdag tot en met zondag afscheid vanprinses Juliana nemen.

Juliana heeft sinds 1937 in Paleis Soestdijk gewoond. Ze werd op april 1909 in Den Haag geboren. De lijkwagen zal het paleisverlaten via de Baarnse zijde en daarna de volgende route afleggen:Amsterdamsestraatweg, snelweg A1, bij knooppunt Eemnes de A27 op,dan de A12 en in Den Haag de Utrechtsebaan, Zuidhollandlaan,Mauritskade, Parkstraat, Oranjestraat en Paleisstraat.