PEKING - De Chinese autoriteiten hebben uit angst voor een watersnoodramp 600.000 mensen geëvacueerd die in de omgeving van het meer van Dongting wonen. Dat meldden Chinese staatsmedia vrijdag.

Bekijk video

Volgens de krant China Daily zijn er in de zuidelijke provincie Hunan, waarin het meer ligt, al tenminste zestien personen om het leven gekomen door overstromingen.

Als gevolg van zware regenval is het waterpeil in het meer in Hunan, het op een na grootste van China, sterk gestegen, waardoor de levens van tien miljoen mensen in Centraal-China worden bedreigd. Op meer dan veertig plaatsen sijpelt het water al door de dijken rond het meer, dat de oppervlakte van Luxemburg heeft.

Volgens het Chinese persbureau Xinhua heeft de overheid meer dan een miljoen mensen opgetrommeld die moeten meehelpen de dijken rond het meer van Dongting te versterken. In de China Daily verklaart de Chinese minister van Burgerzaken dat er al 27.000 huizen zijn ingestort als gevolg van overstromingen en dat er 415.000 hectare landbouwgrond met gewassen zware schade heeft opgelopen.