AMSTERDAM - Wanda Rikkers, verdachte van de moord op haar dochter Rowena (ook wel bekend als het 'meisje van Nulde'), ontkent iedere betrokkenheid bij het schokkende misdrijf, zo meldt de Telegraaf woensdag. De krant wist de hand te leggen op een rapport van de Raad van Kinderbescherming.

In het rapport concludeert klinisch psycholoog prof. dr. Wolters dat Rochelle, het driejarig zusje van Rowena, "op grove, sadistische wijze lichamelijk en geestelijk werd mishandeld in de tijd dat zij bij haar moeder en medeverdachte Mike J. woonde." Ook constateert Wolters dat "Rochelle een aantal gruwelijke dingen rondom de dood van haar zusje Rowena heeft meegemaakt."

Rochelle werd medisch onderzocht in het Universitair Centrum in Utrecht. Uit dat onderzoek is gebleken dat het peutertje allerlei littekens op haar rug heeft die mogelijk veroorzaakt zijn door het uitdrukken van sigarettenpeuken.

Wanda Rikkers is inmiddels vijf maanden zwanger van haar derde kind en zij verwacht na haar voorarrest weer naar huis te kunnen om voor Rochelle en haar toekomstige baby te zorgen.

Woensdag wordt in Dordrecht door een kinderrechter beslist wat er met Rochelle gaat gebeuren. Momenteel woont de peuter bij een zus van Martin Huisman, de vader van het meisje. Volgens Wolters zijn geen van beide ouders geschikt om de opvoeding van het meisje op zich te kunnen nemen.

Wolters beschrijft Wanda als "een vrouw met een zeer gestoorde persoonlijkheidsontwikkeling" en ook zou haar gewetensontwikkeling "ernstig verstoord" zijn. Verder vindt Wolters dat Martin Huisman Rochelle niet de "structuur" kan bieden die ze nodig heeft. De Raad voor de Kinderbescherming vindt dat Rochelle naar een 'therapeutisch pleeggezin' moet.

/NIEUWSMeisje van Nulde is Rowena Rikkers (4)Rowena Rikkers heeft nog een zusjeMoeder Rowena aangehouden in SpanjeVader duikt onder met Rochelle'Meisje van Nulde' begraven in DordrechtRochelle onder toezicht van jeugdbescherming