NIJMEGEN - Bij een kettingbotsing op de A15 is een persoon omgekomen. Dat heeft een woordvoerder van de politie Gelderland-Zuid dinsdagochtend gezegd. Bij het knooppunt Ressen zijn in dichte mist tientallen auto's rond zeven uur op elkaar gebotst.

Bij de botsing zijn volgens de politie ook één persoon zwaargewond en verscheidene mensen lichtgewond geraakt. Ze zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Nijmegen en Arnhem. De meeste betrokkenen bij het ongeval worden overgebracht naar het politietrainingscentrum in Elst. De politie heeft slachtofferhulp ingeschakeld om de mensen op te vangen.

'Ik zag een rij felle remlichten opdoemen'

"Ik wilde net invoegen toen ik voor mij plotseling de rij felle remlichten en vrachtwagens zag opdoemen", vertelt een geschrokken bestuurster die het er wonderbaarlijk zonder schade vanaf bracht.

"Het was op het moment van het ongeval mistig maar het zicht was ook niet al te slecht. Ik hoorde een serie harde klappen en ging vol op de rem. Daarna was ik bang dat er iemand bij mij achterin mijn auto zou rijden, maar gelukkig gebeurde dat niet."

Over de volle breedte van de weg staan tientallen verwrongen autowrakken kriskras verspreid op de weg. Tussen de voertuigen staan ook ongeveer zes vrachtwagens. Een van de auto's is grotendeels onder een autobusje geschoven. Een ander busje is op de zijkant in een sloot langs de kant van de weg gekomen.