DEN HAAG/SOESTDIJK - Prinses Juliana verlaat woensdag om.00 uur voorgoed Paleis Soestdijk, waar ze sinds 1937 heeftgewoond en zaterdag stierf. Koningin Beatrix en haar drie zussenbegeleiden het lichaam naar Paleis Noordeinde in Den Haag, waar hunmoeder op 30 april 1909 werd geboren. De Rijksvoorlichtingsdienstheeft dat maandag laten weten.

Rond 12.15 uur wordt de stoet bij Paleis Noordeinde verwacht. Destoet verlaat Paleis Soestdijk via de Baarnse zijde, gaatvervolgens over de Amsterdamsestraatweg, over de A1, bij KnooppuntEemnes de A27 op en volgt dan de A12.

In Den Haag vervolgt de stoetde route over de Utrechtsebaan, Zuidhollandlaan, Mauritskade,Parkstraat, Oranjestraat en Paleisstraat.

Prins Bernhard zal zijn uiterste best doen om deuitvaart bij te wonen. De kans bestaat evenwel dat hij niet of slechts deelsbij de plechtigheid aanwezig kan zijn.

De 92-jarige prins voelt zich fysiek niet goed en is ook zeeraangeslagen door de gebeurtenissen. Dat hij zich niet goed voelt isechter niet direct herleidbaar naar de dood van Juliana. Wat deprins mankeert, wil de RVD niet zeggen.