WINSCHOTEN - In het centrum van Winschoten heeft een grote brand gewoed. Op de kruising van de Carolieweg en de Blijhamsterstraat vlakbij het marktplein brak om 4.00 uur brand uit bij vijf cafés. Deze zijn in de as gelegd of zwaar beschadigd. De brandende panden stonden aan twee kanten van de weg. Het sein brandmeester werd uiteindelijk vlak voor negen uur gegeven, aldus een woordvoerder van de hulpdiensten.

Uit angst dat er nog meer vuurhaarden zouden ontstaan, zijn vanuit de hele provincie Groningen brandweerkorpsen uitgerukt. De schade aan het oude centrum is zeer groot.

Harde wind

Op het moment dat de brand uitbrak waren er geen mensen aanwezig in de cafés. Een gedeelte van de binnenstad is afgesloten. De harde wind bemoeilijkt de bestrijding van het vuur.

Bewoners

Hulpverleners hebben een aantal mensen in veiligheid gebracht, maar het is nog onduidelijk of er personen vermist zijn, zo meldde de woordvoerder van de brandweer. Verscheidene buurtbewoners, tien tot vijftien personen, zijn opgevangen op het politiebureau. Later wordt een inventarisatie gemaakt, aldus een woordvoerder van de hulpdiensten.