VOLENDAM - De Belangenvereniging Slachtoffers Nieuwjaarsbrand Volendam (BSNV) is bereid tot een schikking met de Volendammer en cafébaas Jan Veerman. Dit heeft voorzitter A. Binken dinsdagavond na een ledenvergadering meegedeeld.

Dit betekent dat de BSNV voorlopig afziet van juridische procedures. Volgens Binken stemden de leden unaniem voor een schikking, omdat zij vrezen dat rechtszaken jaren kunnen duren en zeer emotioneel zijn. "Kijk naar de nasleep van de Bijlmerramp, dat duurt al elf jaar."

De voorzitter zegt dat ook de slachtoffers die met behulp van de FNV een rechtszaak tegen Veerman wilden beginnen, zich achter dit besluit hebben geschaard.

Advocaten

De belangenvereniging geeft nu de opdracht aan Beer Advocaten om met de advocaten van Jan Veerman om de tafel te gaan zitten. Het eerste wat volgens Binken moet plaatsvinden is een onafhankelijk accountantsonderzoek naar de omvang van het vermogen van de cafébaas. Hij heeft vernomen dat Veerman hieraan zijn medewerking wil verlenen.

Onderzoek

Aan de hand van het accountantsonderzoek kan een schadebedrag worden bepaald. Binken kan nog niets zeggen over de hoogte van dat bedrag. "Elke inschatting is momenteel nog prematuur."

Door de brand in café De Hemel op 1 januari vorig jaar kwamen 14 jongeren om het leven, ruim tweehonderd bezoekers raakten gewond.

/DOSSIERVolendam