DRACHTEN - Een 31-jarige man uit Schoonebeek heeft maandagkorte tijd zijn 7-jarige dochtertje ontvoerd. Hij nam het kind meeuit basisschool De Kameleon in Drachten. De man werd vergezeld dooreen 52-jarige vrouw, eveneens uit Schoonebeek. Binnen een uur konde politie de ontvoerders, die er met een bestelbusje vandoor warengegaan, aanhouden, zo maakte de politie bekend.

De politie zette met zes auto's de achtervolging in. Op de N381(Drachten-Emmen) ter hoogte van Zweeloo kon de politie deontvoerders aanhouden. Het meisje is ongedeerd en in veiligheid,aldus de politie.

Volgens waarnemend directeur W. Vijver haalde de vader hetmeisje uit de klas en nam het tegensputterende kind mee. Vijverwaarschuwde direct de politie.

De directeur stelt dat de 27-jarige moeder van het ontvoerdemeisje al lange tijd op de vlucht is voor de vader van de meisjes.In korte tijd is de vrouw met haar dochters vier keer verhuisd. Demeisjes zaten sinds drie maanden op De Kameleon. De ouders van deleerlingen van de openbare basisschool zijn over het voorval op dehoogte gebracht. De lessen gaan gewoon door.

Naast de vader en de vrouw is ook de broer van de 31-jarige manopgepakt. Het gaat om een 35-jarige Emmenaar die de politiehinderde bij de achtervolging van het bestelbusje. De drie zittenvast op het politiebureau in Drachten.