MIDDELBURG - De officier van justitie heeft dinsdag dienstverlening en een voorwaardelijke celstraf geëist tegen de man die verantwoordelijk wordt gehouden voor het ongeval waardoor Bløf-drummer Chris Götte omkwam.

Officier Den Hartog eiste voor de rechtbank in Middelburg tegen A.D. uit Twello 240 uur dienstverlening en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. Verder eiste ze een rijontzegging van twee jaar.

De 29-jarige D. reed op 17 maart vorig jaar over de A58 richting Vlissingen en nam de afslag Nieuw- en St. Joosland. In plaats van in te voegen en de weg naar Middelburg te vervolgen, besloot hij terug te keren naar de A58.

Hij stopte op de invoegstrook, zag twee dubbele ononderbroken strepen op de weg over het hoofd, miste eveneens twee borden die aangaven dat daar niet mocht worden gekeerd en liet een vanuit Middelburg komende auto passeren.

Götte kwam vanuit de richting Nieuw- en St. Joosland en was zijn nieuwe motor aan het uitproberen. De motor klapte vol op de auto van D. en vloog in brand. Götte was op slag dood.

Hoe hard de drummer had gereden was niet meer te achterhalen. Volgens de politie had Götte zich in ieder geval aan de maximumsnelheid gehouden. De uitspraak is 19 maart.

/NIEUWSStroom aan condoleances na dood drummer Blof 'Zeelandhallen te klein voor afscheid drummer Blof'