KROPSWOLDE - Drie brandweerlieden, een politieman en de bewoner zijn zaterdagmorgen gewond geraakt bij een explosie in een woning in Kropswolde (gemeente Hoogezand-Sappemeer). De explosie ontstond door nog onbekende oorzaak 's morgens omstreeks half tien.

De brandweerlieden en de politieman stonden in de buurt van de woning om met de hoofdbewoner te overleggen omdat hij een gaslucht had geroken bij diens woning aan de Woldweg. Tijdens dat gesprek, waarbij de bewoner een verwarde indruk maakte, vond er een ontploffing plaats waarbij de woning grotendeels werd verwoest.

Door de klap raakten drie brandweerlieden gewond en moesten onder meer met beenbreuken worden opgenomen in een ziekenhuis. Ze verkeren niet in levensgevaar. De politieman raakte lichtgewond. De bewoner werd aanvankelijk vermist, maar werd enige tijd later aangetroffen in een schuurtje achter de woning. De man is overgebracht naar een ziekenhuis met brandwonden. Hij is formeel aangehouden door de politie op verdenking van betrokkenheid bij het veroorzaken van de explosie.

Volgens een politiewoordvoerder is een aantal huizen in de omgeving door de klap zwaar beschadigd. Hoe groot die schade is, is nog niet bekend.