NIJMEGEN - Reispersoneel kan binnenkort beschikken over een handboek dat moet helpen bij de voorkoming van seksuele uitbuiting van kinderen door reizigers. Het boekje is samengesteld door Ecpat, een wereldwijde organisatie ter bestrijding van kinderprostitutie.

Op 9 maart is de uitreiking van het eerste exemplaar op de Op pad beurs in de Amsterdamse RAI aan reisbrancheorganisatie ANVR. Het boekje licht reisleiders onder meer voor over de oorzaken van kinderprostitutie en de verschillende daderprofielen. Bovendien geeft het antwoord op de vraag wat te doen als je als reisleider geconfronteerd wordt met een reiziger met deze voorkeuren.

Ecpat hoopt via de ANVR reizigers beter te kunnen voorlichten omdat deze directer contact hebben met hun klanten. Bij de GGD en bibliotheken zijn ook folders aanwezig voor de reizigers zelf. Naast voorlichting via folders en het handboek geeft Ecpat ook workshops op de opleidingsscholen voor toerisme.

Ecpat Nederland is een coalitie van onder meer Defence for children, Kerk in actie, Mensen in nood en Stichting kinderpostzegels. De organisatie bindt ook de strijd aan tegen kinderprostitutie in Nederland en uitbuiting op het internet.