BRUSSEL - De Belgische politie heeft vrijdag iemandaangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij debomaanslagen in Casablanca, in mei vorig jaar. Dat hebben openbareaanklagers vrijdag bekendgemaakt. Het is nog niet bekend welkenationaliteit de verdachte heeft.

De politie hield de verdachte aan tijdens een reekshuiszoekingen in Brussel, Tongeren en Antwerpen. Volgens deBelgische politie zijn de huiszoekingen verricht bij mogelijkeleden van de fundamentalistische Marokaanse IslamitischeStrijdgroep, die eveneens zijn aangehouden. De politie zou bewijzenhebben dat enkele Marokkanen uit België paramilitaire training inAfghanistan hebben gehad.

Volgens het Belgische persbureau Belga hebben enkele van deMarokkanen banden met een Belg van Marokkaanse afkomst, die injanuari in Nederland is aangehouden. Deze Khalid B. werd in Limburggearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de bomaanslagen inCasablanca en heeft volgens de Marokkaanse autoriteiten banden methet terreurnetwerk al-Qaeda.

Door de zelfmoordaanslagen in Casablanca kwamen in mei 45 mensenom het leven, onder wie de twaalf daders.De Belgische minister van Binnenlandse Zaken De Wael wil geencommentaar geven op de aanhoudingen "zolang het onderzoek loopt".