HOORN - De politie heeft een twintig man groot rechercheteamsamengesteld dat de moord op Martin Hoogland onderzoekt. De politieheeft vrijdagmorgen officieel vastgesteld dat het slachtofferHoogland is, de moordenaar van topcrimineel Klaas Bruinsma. Datheeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie gezegd.

De politie moet nog sectie verrichten op het lichaam vanHoogland. Over het verdere onderzoek en de hoek waarin de dader(s)wordt gezocht, doet justitie momenteel geen uitspraken. "Wijhouden even een radiostilte", aldus de woordvoerder.

Hoogland werd donderdagmiddag op het Keern in Hoorn van zijnfiets geschoten met een automatisch wapen. De dader is te voetgevlucht.

Het slachtoffer werd in 1993 door het gerechtshof in Amsterdamveroordeeld tot twintig jaar celstraf voor onder meer de moord opBruinsma voor het Hilton Hotel in Amsterdam 27 juni 1991. Hooglandzat sinds een maand of drie in Hoorn in een open inrichting hetlaatste deel van zijn straf uit. Hij mocht regelmatig het terreinverlaten.