AMSTERDAM - De oven van het crematorium in het Amerikaanse Noble blijkt niet defect. De 28-jarige directeur van het crematorium had eerder verklaard dat de verbrandingsoven defect was en dat de lijken daarom niet gecremeerd konden worden.

In plaats daarvan dumpte Ray Brent Marsh de lichamen op het terrein van zijn Tri-State Crematorium. Nadat de zaak half februari aan het licht kwam, hebben de autoriteiten inmiddels 339 lijken bij het crematorium gevonden, waarvan er 82 geidentificeerd zijn.

Tijdens het onderzoek is echter niets gebleken van een defect aan de oven. Volgens een woordvoerder van de overheid heeft de producent van de oven het apparaat afgelopen week getest en bleek het gewoon te werken.

Foto's

Het onderzoek strekt zich inmiddels ook uit naar nabijgelegen meer

Het onderzoek heeft nog een macaber feit opgeleverd: op de computer van de crematoriumdirecteur zijn foto's gevonden van rottende lijken. Marsh weigert te zeggen waarom hij deze foto's in zijn computer heeft.

De directeur zit momenteel in hechtenis en zal voorlopig niet vrijkomen. Want de rechter heeft voor een derde keer zijn verzoek om borgtocht afgewezen. Volgens de rechter loopt Marsh het risico vermoord te worden als hij vrijkomt.

/NIEUWSAl bijna 250 lichamen geborgen bij crematoriumBeheerder crematorium weer opgepakt