OIRSBEEK - Politieagenten houden woensdagavond voor hetclubgebouw van de Nomads in Oirsbeek passerende automobilisten aanop de Provincialeweg. De agenten vragen de inzittenden of ze deafgelopen tijd iets verdachts hebben waargenomen in of rond hetclubgebouw.

Een politiewoordvoerder wilde alleen kwijt dat het gaatom een breed opgezet onderzoek.Maar een agent ter plaatse vertelde aaneen van de passanten dat het om een onderzoek gaat in verband metde moord op drie Nomads, vorige maand.

De technische recherche heeft vorige week het clubgebouwminutieus onderzocht naar sporen, die verband zouden kunnen houdenmet de moord op drie Nomads. Het clubgebouw is daarbij nauwkeuriguitgekamd, en ook het stucwerk is van de muren gehaald om te kijkenof daaronder mogelijk bloedspatten zitten.

Doorzeefd

Het vermoeden bestaatdat de drie Nomads in het gebouw mishandeld en om het leven zijngebracht. Hun levenloze lichamen werden vorige maand met kogelsdoorzeefd gevonden in de Geleenbeek bij Echt.

De politie viel vorige week maandag het clubgebouw binnen na eengijzeling van twee Antilliaanse Hells Angels door twee leden van deNomads. Deze Antillianen van de Caribbean Brothers werden daarbijaangehouden wegens verboden wapenbezit en zitten in voorarrest.

Veiligheidsoverwegingen

Ookde twee volgens de politie bij de gijzeling betrokken Nomads zittensindsdien in voorarrest en worden donderdag voorgeleid. DeRoermondse persrechter wilde woensdag uit veiligheidsoverwegingenniet zeggen waar en hoe laat die voorgeleiding plaatsvindt. Ook deadvocaat van een van de gearresteerde Nomads, A. Vonken, mochtniets zeggen.

De Nomads hebben inmiddels hun internetpagina uit de ethergehaald. Dit omdat ze veel e-mailtjes kregen waarin mensen kritiekuitten op de Hells Angels. Zij vinden dit "van geen respectgetuigen".