HOENSBROEK - Politie en marechaussee hebben dinsdagavond een inval gedaan in een woning aan de Akerstraat Noord in Hoensbroek, waar eerder een Franse vrouw was gegijzeld. Dat meldde de politie woensdag.

De 23-jarige Française is maandagavond in Noord-Frankrijk in de buurt van Thionville met geweld ontvoerd. De gijzelnemers hielden haar vast in de woning in Hoensbroek. "Daar kreeg het meisje een pistool op het hoofd gezet, vermoedelijk om de ernst van de zaak duidelijk te maken, waarna zij gekneveld werd en in een ruimte opgesloten", aldus een woordvoerder van de politie.

De vrouw wist zich dinsdagochtend te bevrijden en de woning ongedeerd te ontvluchten. Ze sprak agenten aan die in de buurt in een auto surveilleerden.

De politie viel vervolgens samen met de marechaussee de woning binnen, maar de gijzelnemers hadden zich al uit de voeten gemaakt. De politie zegt dat ontvoering en gijzeling vermoedelijk met het criminele drugsmilieu te maken hebben. Bij de inval vond zij onder andere twee pistolen en 210 gram heroïne, evenals administratieve bescheiden. De Française is dinsdagavond door haar ouders opgehaald en mee naar huis genomen.